Over Willem

Het begon in een brasserie in Eindhoven, met allemaal alumni van de drie technische universiteiten: het 3TU Coach Café. Met de opdracht jezelf kernachtig te omschrijven en dat te delen met andere deelnemers, zo ben ik er bij gekomen: Aanjager van Verandering.

Ik ben een rasoptimist, iemand die de status quo uitdaagt, maar ook een Bourgondiër, een vriend, een zoon, een partner en een trotse vader. Vanuit een innerlijke drang voel ik mij betrokken bij mensen, technologie, innovatie en politiek. Het willen bouwen aan een betere wereld drijft mij daarin voort. Idealist, maar ook realistisch genoeg: de kracht van een strategie of hoger plan ligt em in de uitvoering daarvan. Soms moet je zelf aan de bak, soms moet je vertrouwen op het proces. Maar 1 ding is mij duidelijk: aanjagen is een werkwoord! Er is wat mij betreft een ordenend principe, een dwingende logica in dingen en gebeurtenissen. Gefascineerd door complexiteit. Dat ontsluieren en mee leren werken samen met de mensen om je heen is voor mij een hoger doel. Het werken aan jezelf betekent voor mij het ontdekken wie je bent (en daar trouw aan te blijven), in welke relatie je staat tot je medemens (en die te steunen) en leren begrijpen welke richting ik kan halen uit wat een hoger ordenend principe genoemd kan worden.

Praktisch bezien doe ik dit als professional op het snijvlak van business en IT, gericht op het verbeteren van de strategische marketing positie en uitvoeringsprocessen van een traditioneel leenbedrijf wat zich ontwikkelt naar een fin-tech bedrijf. Een bedrijf wat ook leert op basis van feiten uit de datapunten en succesvol in harmonie brengt met belangen en wensen die alle stakeholders hebben. Ik beschouw mijzelf daarin doelgericht, analytisch en creatief, bruggen bouwend tussen mensen, kennis en organisaties. Ondernemend. Lateraal denker. Zelfstandig en in teamverband. MBTI: (E/I)NT(P/J). StrengthsFinder (Clifton) top 10 talents: Ideation, Learner, Maximizer, Strategic, Achiever, Intellection, Activator, Futuristic, Connectedness, Command.

Zoektermen: Digitale transformatie, big data, data science, low code, cloud, productontwikkeling, business intelligence, datawarehouse, Agile, Scrum, verandermanagement, turnaround management, marketing intelligence, customer intelligence, business process management, prestatieverbetering, Lean management, IT strategie, digitale strategie, organisatieverandering, kennismanagement, informatiemanagement, bedrijfsanalyse, business analyse, stakeholder management. Zie mijn LinkededIn pagina voor meer achtergrond qua profilering, ervaring en training.

Graag lever ik innovatieve, datagedreven oplossingen voor betere bedrijfsprestaties en marketingpositie. Ik ontwikkel wat ik bedenk en jaag implementatie er van ondernemend aan. Afgelopen 15 jaar heb ik mij in mogen zetten in de volgende sectoren: consultancy, bank- en verzekeringswezen, zorg sector (care en cure), consumentenelektronica, techniek, onderwijs, (lokale) overheid. Met behulp van Business Intelligence, Data Science en Low-Code bouw ik als een moderne Leonardo da Vinci wat ik bedenk om organisaties klantgericht, financieel solide en strategisch opgesteld te krijgen in een snel digitaliserende wereld.

Mijn kracht ligt dus in het genereren van ideeën, in visievorming waar je organisatie kan staan en probleem-oplossend vermogen om daar te komen. Het vermogen om snel te leren en de wil om continu te willen verbeteren geleiden mij daar in. Wat mij als strategisch ontwikkelaar onderscheidt is dat ik ook ruime IT technische ervaring heb. Zo bouw ik vertrouwd netwerk op bij zowel business als development teams om vanuit gedeelde visie en missie kansrijke datagedreven innovaties te realiseren, risico’s te verlagen en in teamverband te werken aan succes, wendbaarheid en weerbaarheid.

In mijn element ben ik waar innovaties van node zijn en daadkracht welkom. Hete kooltjes haal ik als trouble shooter graag uit het vuur. Ik voel mij comfortabel in oriënterende en opstartfasen van complexe, strategische trajecten met een stevige data-informatiecomponent. Daarbij zet ik zowel mijn change- en advieskwaliteiten als ook harde IT-skills in om overeengekomen doelen te bereiken.

Door een relatief hoog energieniveau combineer ik dat verder met beïnvloeden van de landelijke politiek (wat soms lukt, maar niet altijd), het in de steigers zetten van enkele ondernemingen, en het later optuigen van kennismanagement promotieonderzoek naar sterker concurrentievermogen tegen de achtergrond van een digitaal transformerende wereld. Door nu aan het water te wonen, komt mijn wens om weer te gaan zeilen meer in beeld. M’n digitale piano is ook een beetje verwaarloosd, maar dat komt meer omdat ik het niveau van studentenliedjes amper ontstegen ben…

Afijn, teksten zijn leuk, lees vooral ook stukje ‘Ontmoeting’. De kracht van een ontmoeting zit in het delen met elkaar. Dus houd ik nu mijn mond en luister.

Willem Glasbergen